Wie ben ik

Kim Kraaij Klumpes

Kim Kraaij-Klumpes D.O.M.R.O.

werkzaam als osteopate sinds 2003

Kim Kraaij-Klumpes heeft haar osteopathie opleiding gevolgd aan het IAO in Gent. In 2003 is zij daar afgestudeerd en meteen een eigen praktijk begonnen.
Voor die tijd heeft ze 9 jaar als fysiotherapeute met meerdere specialisaties gewerkt.

Elke patient ziet zij als een uitdaging omdat er in de osteopathie nog zoveel te leren is. Vandaar dat zijn nog steeds veel cursussen volgt. Up to date blijven is erg belangrijk, je altijd blijven ontwikkelen. Zo heeft ze oa. ook het diploma voor Osteopathie bij kinderen. Kim volgt cursussen in Nederland en regelmatig in het buitenland. Ze volgde o.a. vele jaren de pediatrie opleiding SOCK in Crans Montana en de 9 -jarige biodynamische osteopathie heeft ze afgerond. Verder volgt ze ieder jaar verschillende bijscholingen ( embryologie, perinatale psychologie, neuro endocrinologische immunologie, neurodynamische integratie etc.) om nog beter te kunnen integreren en zich verder te ontwikkelen. De opleiding traumatologie heeft ze begin 2023 voltooid.. Ze heeft heel veel ervaring met het behandelen van baby’s en zwangeren en volgt daar vele bijscholingen voor (specialisaties gehaald in o.a. tongriempje en lipbandje, plagiocefalie, neonatologie, reflux en primaire reflexen). Ze werkt met een aantal verloskundigen samen. Haar voorkeur ligt dan ook bij de babies en zwangeren. Ook houdt ze zich bezig met psychologie om lichaam en geest nog meer met elkaar te verbinden.  Elke behandeling ziet zij als een leermoment, een trigger om verder te ontwikkelen. Sinds 2 jaar geeft ze ook les op College Sutherland in Amsterdam, op de deeltijd-opleiding Osteopathie waar ze GOT en Tensegrity geeft. Osteopathie is altijd in beweging en je moet als osteopaat ook in beweging blijven.

Kim is moeder van 2 zonen en woont samen met haar man (Julian Kraaij, springruiter) in het buitengebied. Op deze locatie bevindt zich ook de praktijk. Iedere dag ervaart zij hoe heerlijk het is hier te werken in rust en stilte, dicht bij de natuur. Ook voor haar patienten is het vaak echt even tot rust komen op deze plek. De locatie en de vrijheid van het aan huis werken geven haar bovendien de rust om te werken wanneer zij wil. Voor Kim is osteopathie haar passie, met de uitdaging elke dag weer iets nieuws te ontdekken en er van te leren.